L’avaluació d’aquestes activitats constarà, principalment, en l’observació de la mestra. La mestra anirà observant tot el procés i anirà prenent notes dels aspectes més interessants que es donen a l’aula com, per exemple, alguna pregunta interessant per l’estudi dels cargols feta per algun alumne.
L’aspecte més important a avaluar serà l’actitud dels infants davant les activitats. La mestra intentarà que els infants prenguin interès de les activitats però tindrà molt en compte si els infants mostren aquest interès per dur-les a terme. La participació dels alumnes serà una de les maneres de veure si realment estan motivats o no.
Per fer una avaluació dels conceptes apresos, la mestra observarà les representacions dels alumnes. Quan la mestra proposa fer als alumnes un dibuix sobre la cargolera i la reproducció per comprovar les seves idees prèvies, estem realitzat una activitat d’avaluació inicial. Això permetrà a la mestra comparar el seu procés d’aprenentatge amb els dibuixos finals de la carpeta d’aprenentatge. Ella dóna consignes i, amb aquestes consignes i els seus aprenentatges durant el procés, es podrà observar si realment han assolit els aprenentatges que volíem que aprenguessin. Això es podrà veure observant el dibuix anterior a l’explicació, el dibuix posterior de la carpeta d ‘aprenentatge i si apareixen els elements que hem estat esmentant durant tot el procés d’aprenentatge.
Un altre aspecte a observar i valorar és el dibuix final de la carpeta d’aprenentatge. En aquesta representació haurien d’aparèixer moltes de les característiques dels cargols que hem estat treballant, com la cargolera i els elements que la composen, com es reprodueixen o com és un cargol en sí mateix a partir de l’observació externa.
L’avaluació, en general, serà sumativa i adaptada a les característiques de cada alumne. És a dir, la mestra tindrà en compte el procés individual de cada infant, ja que segurament que hi haurà infants que coneixien més coses sobre els cargols que d’altres. Per això, cada infant serà valorat segons les seves característiques i els seus coneixements previs a les activitats.
No hay comentarios:
Publicar un comentario